perjantai 1. kesäkuuta 2012

Helppo omenapiiras ja uskomattoman helppo kinuskikastike!




Laiskan naisen omenapiiras

1 valmis rukiinen piirakkapohja (pakaste)
1 läjä omenalohkoja (vaikka tädiltä saatuja, kuten tässä..)
omenamarmeladia (paistonkestävä)
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
vaniljasokeri
kaneli 

1) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (ritilä alatasolle)
2) Sulata piirakkapohja, taputtele vuokaan, pistele haarukalla  ja esipaista n. 10 min.
3) Sekoita muut ainekset keskenään
4) Levitä esipaistetun pohjan päälle paistonkestävää omenamarmeladia maun mukaan ja sen päälle omenalohkot
5) Kaada ns. kastike lohkojen päälle ja paista uunin alatasolla 20-30min.   


Lahjakkaasti sain oman piiraani paistettua hieman epätasaisesti, kuten kuvasta näkyy :) Tarjoilin omenapiirasta (myös) Valion uuden ProFeel -vaniljarahkan kanssa, ja yhdistelmä toimii tosi hyvin! Kyseisestä rahkasta on tullut uusi super-herkkuni, ei niinkään proteiinipitoisuuden takia (ei se toki haittakaan), vaan maun! Rahka ei ole ällön makeaa niin kuin monet muut valmiiksi maustetut rahkat ja sitä voi syödä sellaisenaan tai esim. hedelmien ja marjojen kanssa. 

Kuulostaapa jo melkein maksetulta puheenvuorolta, mutta kuka voi vastustaa herkkua, joka on vielä terveellistäkin :) Miinuksena täytyy kyllä kertoa, että huomasin purkissa olevan vähän vähemmän sisältöä (175g) kuin muissa samankokoisissa rahkapurkeissa (200g). Höps höps, näinkö sitä asiakasta narrataan..



Maailman helpoin kinuskikastike

3,5 dl kuohukermaa
2,5 dl fariinisokeria

1) Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä sekoittaen n. 10 min.
(Mitä kauemmin kastiketta keität, sitä jähmeämpää siitä tulee) 

That´s it!

En voinut uskoa todeksi, että kinuskikastikkeen valmistus voisi olla näin helppoa - mutta totta se on! Luin ohjeen sattumalta kermapurkin kyljestä. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt kinuskikastiketta itse, vaikka siitä kovin pidänkin :) Olen vaan kuvitellut sen olevan jotain ultimaattisen vaikeaa ja tarkkaa hommaa, pah. Tämä ainakin onnistuu urpoimmaltakin herkkusuulta (aka minä!) :D 

Jos kaikkea ei jostain kumman syystä saa syötyä kerralla, voi kastikkeen säilöä jääkaappiin söpössä purnukassa (mielestäni se vain paranee), ja käydä naukkailemassa sitä aina yön pimeinä tunteina Nigellan tyyliin ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti