keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pähkinäpiiras


Pähkinäpiiras

150 g voita
1 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
rasva vuoan voiteluun
1 sitruuna
300 g pähkinäsekoitusta / -rouhetta
1 1/2 dl fariinisokeria

1) Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi (!) kananmuna koko ajan vatkaten.
2) Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja 1/2 dl pähkinärouhetta. 
> lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
3) Voitele vuoka ja taputtele taikina siihen, myös reunoille.
4) Pese sitruuna ja raasta sen kuori. 
5) Sekoita pähkinäsekoitus, 2 kananmunaa, fariinisokeri ja sitruunan kuori sekä puristettu sitruunan mehu. 
6) Lusikoi täyte pohja päälle ja paista 175 asteessa alatasolla n. 40 min. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen puolivälissä, ettei pähkinät kärähdä.

Tarjoilin itse piiraan ranskankerman kanssa, se tasoittaa mukavasti pähkinöiden ja sitruunan yhdistelmää! Enjoy!



(Tämäkin herkkuresepti löytyi Kotivinkki-lehdestä)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti