tiistai 13. heinäkuuta 2010

Ah minestrone!


Minestronekeitto 
(8-10 hengelle)

1 iso sipuli
2 sellerinvartta
2 isoa porkkanaa
2 isoa perunaa 
1 pussi pakasteherneitä / tuoreita / papuja
100 g kesäkurpitsaa
55 g voita
1/2 dl oliiviöljyä
55 g paloiteltua nahatonta pekonia
1 1/2 l kasvislientä
1 silputtu nippu tuoretta basilikaa
2-3 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
85 g paloiteltua spagettia
pippuria

päälle: vastaraastettua parmesaanijuustoa

1) Pilko sipuli, selleri, porkkanat, perunat ja kesäkurpitsa
2) Kuumenna voi ja öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää pekoni ja ruskista 2 minuuttia
> lisää sipuli ja kuullota 2 min.
> Sekoita joukkoon selleri, porkkanat ja perunat, kuullota 2 min.
3) Lisää herneet/pavut ja paista 2 min.
> sekoita joukkoon kesäkurpitsä ja kypsennä vielä 2 min.
4) Peitä kattila ja kypsennä n. 15 min. usein sekoittaen, ettei ainekset pala pohjaan
5) Lisää liemi, basilika, tomaatit ja tomaattipyree
> mausta maun mukaan pippurilla
> kiehauta ja anna hautua n. 1 tunti (45 min)
6) Lisää spagetti ja keitä n. 10 min. (spagettiohjeen mukaisesti)
7) Annostele syville lautasille, ripottele päälle parmesaanijuustoa


valmistusaika noin 1,5 h



Tein minestronea vastikään tämän ohjeen mukaan (variaatio löytämästäni), ja vei kyllä kielen mennessään! Vuosia sitten kokeilin minestronekeittoa muulla ohjeella, eikä ruoka silloin sytyttänyt lainkaan - keitossa maistui tuolloin lähinnä selleri. Mikälie mennyt silloin pieleen, resepti vai kokki, mutta tämä ohje toimi mielestäni mainiosti, eikä kanssasyöpöttelijätkään valittaneet! Keitoksi ruoka on tuhti, joten kattilallisesta riittää hyvin vieraillekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti