perjantai 27. huhtikuuta 2012

Väriterapiaa / vihertää jo!

Kevään ja auringonvalon myötä olen taas herännyt hankkimaan meille melkein joka viikko leikkokukkia keittiön pöydälle, josta ne näkyvät melkein koko asuntoon (suurensuuri kun se ei ole..)! En tiedä, kauanko tuollaisten tulisi yleensä kestää, mutta ammattilaiselta hankitut tulppaanit ym. ovat meillä kestäneet noin sen viikon. Ja ihania ne ovat, eikö! Olinkin jo kokeillut melkein kaikkia värejä tulppaaneista, kun kukkakauppiaani kertoikin, että heidän toimittajalta ovat tulppaanit loppu. Sain siis hyvän syyn kokeilla jotain muuta! 

Pionit ovat ehkä suosikkikukkiani. Niitä vaan tahtoo saada hyvin lyhyen kauden täällä meillä. Mutta nyt olen löytänyt toisen lähes yhtä ihanan - ranunculukset! En tiedä YHTÄÄN tarkemmin, mitä nämä ostamani suloisen eteeriset otukset ovat, mutta ihania ja jo meitä viikon ihastuttaneita ne ovat!

Suloiset ranunculukset
Aina piristävät ystävät




Yritän muuten myös ensimmäistä kertaa elämässäni idättää yrttejä ja kukkia, jotta saisimme parvekkeellemme pienen puutarhan! Ja se on muuten vaikeaa! Ajattelin rempseästi, että mikäs siinä; isken mullat ja siemenet idätysastioihin ja vettä niskaan, luonto hoitaa loput. Mutta ehei! Te kaikki muut viisaammat varmaan jo tiesittekin, ettei se aivan niin helppoa olekaan. 

No, nyt mulla on menossa kierros no:2 idätysten suhteen :) Koitan, josko se sujuisi paremmin nyt nousevan kuun aikaan (kiitos vinkistä viisammalle ystävälleni)! Nämä alla näkyvät kaksi pientä rääpälettä olivat ainoat saavutukseni kierroksella no:1, hmph. Kehäkukka- ja kosmoskukkaressukat koittavat vielä sinnitellä, tsenppiä kaverit! Toivottavasti ne saavat pian seuraa minikasvihuoneessa vielä muhivista yrttitulokkaista!

Olen optimisti, kyllä se siitä...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti